Prihlásiť

Moderné a ekologické balenie potravín

Vedeli ste, že ročne sa na Slovensku spotrebuje cca 160 miliónov téglikov, z toho 73 % s viečkom? V rámci EÚ je toto číslo ešte oveľa varovnejšie a približne ide o 17,4 miliárd téglikov a 12 miliárd viečok!

Pokiaľ dávate prednosť pitiu kávy take away, pred posedením v kaviarni, nemusíte sa svoje záľuby hneď vzdávať, ale môžete zvoliť ekologickejší prístup k svojej záľube.

Tým najjednoduchším riešením je nosiť si svoj vlastný termohrnček, ktorých je na trhu naozaj veľa. Nižšie pre vás máme pár tipov, kde ho môžete zakúpiť v rámci programu Sphere, teda výhodnejšie.

Zaujímavým konceptom, ktorý určite stojí za vyskúšanie, je REkrabička a REkelímok, kde si môžete na partnerských miestach konceptu za vratnú zálohu 3 € za krabičku a 2 € za kelímok tieto zapožičať a zase na ktoromkoľvek z vybraných miest vrátiť. Užijete si tak nielen dobré jedlo a kávu, ale bude vás hriať aj príjemný pocit z ušetreného odpadu.

Viac na: www.rekrabicka.sk

Ďalšie články z nášho blogu

1.Máj – Sviatok lásky a jari

„Bol neskorý večer – prvý máj – večerný máj – bol lásky čas. Hrdličkin pozýval k láske hlas, kde borovicový zaváňal háj…“ Túto slávnu báseň od Karla Hynka Máchu určite všetci dobre poznáte. Tento lásky čas 1. máj už sa blíži. Je to tradičný český sviatok zamilovaných, niečo ako je v Amerike Valentín. Hoci u nás mnoho ľudí začalo oslavovať Valentína, 1. máj má stále svoje čaro.Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670

Veľká noc u starých Slovanov

Myslíte si, že veľkonočné oslavy vznikli až s príchodom kresťanstva? Rozhodne nie, sviatky na začiatku jari sú oveľa staršie ako toto náboženstvo. Každému je asi jasné, že kresťania oslavujú smrť a vzkriesenie Ježiša Krista, málokto však vie, že v tomto období oslavoval aj sám Ježiš – kresťanská Veľká noc sa totiž časovo viac menej prekrýva s židovským sviatkom Pesach, ktorý je pripomienkou vyňatia Izraelitov z Egypta. Mnoho pohanských kmeňov z rôznych oblastí sveta oslavovalo v tomto období príchod jari, našich slovanských predkov nevynímajúc.

Prvý jarný deň 20.marec

Astronomicky prvý jarný deň príde 20. marca 2024 presne o 04.07 hodín. To bude ten okamih, kedy Slnko vstúpi do znamenia Barana. Zároveň bude tento deň vychádzať presne na východe a zapadať presne na západe. Deň bude rovnako dlhý ako noc a zatiaľ čo na južnom póle Slnko vyjde, na severnom naopak v rovnakom okamihu zapadne…
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670