Prihlásiť

Alergie v jarnom období: Ako sa zbaviť problémov s kýchaním a svrbením očí?

Ako sa zbaviť problémov s kýchaním a svrbením očí?

Určite poznáte tú zvláštnu úzkosť, ktorá Vás chytí pri zmienke o alergiách. V hlave sa  automaticky vybavia obrazy usmrkaných nosov a nekonečného kýchania. Jarné alergie patria k jedným z najčastejších a najrozšírenejších alergií, ktoré postihujú mnoho ľudí každý rok.

Ale prečo sú jarné alergie také bežné? Tu sú tri najčastejšie príčiny:

  • Vyššie teploty a zmeny v počasí: V teplejších mesiacoch rastú stromy, tráva a rôzne kvety. Tento rast spôsobuje uvoľňovanie peľu, ktorý sa vznáša vo vzduchu a spôsobuje alergické reakcie.
  • Vplyv ovzdušia a životného prostredia: Toxíny a znečistené ovzdušie môžu zhoršiť alergické príznaky a zvýšiť citlivosť na alergény.
  • Genetická predispozícia: Alergie sa často dedia, takže ak má niekto v rodine alergie, je veľká šanca, že ich budú mať aj ďalší členovia rodiny.

Teraz, keď už vieme, prečo sa jarné alergie vyskytujú, tu sú tri užitočné rady, ako ich znížiť a eliminovať ich vplyv na náš organizmus:

Čistý a zdravý vzduch je kľúčom:

Čistý a zdravý vzduch je kľúčom k tomu, aby ste sa vyhli alergickým reakciám a udržali si optimálne zdravie. Investujte do kvalitných zariadení, ktoré zlepšujú kvalitu ovzdušia vo vašom domove. Môžu to byť napríklad klimatizácie, vzduchové filtre alebo zvlhčovače vzduchu. Výrobky od našich partnerov, ako je Stadler Form, sa špecializujú na zariadenia, ktoré zlepšujú zdravie a pohodu ľudí. Ich produkty dokážu čistiť, zvlhčovať, odvlhčovať, prevoňať a dokonca aj ochladzovať alebo ohrievať vzduch.

Otestujte sa na alergie :

Bez otestovania si môžete myslieť, že trpíte na alergiu na niečo, čo v skutočnosti nie je príčinou vašich problémov. Vykonaním alergologického testovania v Medirexe získate informácie, ktoré vám pomôžu zlepšiť kvalitu vášho života.

Využite lieky a prírodné prostriedky:

Ak sa vám nepodarí predísť vystaveniu alergénom, alebo ak vás príznaky stále trápia, sú tu lieky a prírodné prostriedky, ktoré vám môžu pomôcť. Napríklad, môžete vyskúšať bylinky ako echinacea alebo zázvor, alebo antihistaminiká, ktoré pomáhajú pri alergických reakciách.

 Dúfam, že vám článok poskytol zaujímavé informácie a užitočné rady, ako si v týchto mesiacoch udržať zdravie a vyhnúť sa alergickým reakciám. Nezabudnite, že aj keď sa alergie zdajú byť nepríjemným spoločníkom jari, existuje množstvo spôsobov, ako si s nimi poradiť a užiť si túto krásnu ročnú dobu naplno. Ak sa vám tento článok páčil a bol pre vás užitočný, neváhajte ho zdieľať s vašimi priateľmi a rodinou. A prajem vám všetkým, aby ste si túto jar užili plnými dúškami bez obáv z alergií!

Ďalšie články z nášho blogu

Veľká noc u starých Slovanov

Myslíte si, že veľkonočné oslavy vznikli až s príchodom kresťanstva? Rozhodne nie, sviatky na začiatku jari sú oveľa staršie ako toto náboženstvo. Každému je asi jasné, že kresťania oslavujú smrť a vzkriesenie Ježiša Krista, málokto však vie, že v tomto období oslavoval aj sám Ježiš – kresťanská Veľká noc sa totiž časovo viac menej prekrýva s židovským sviatkom Pesach, ktorý je pripomienkou vyňatia Izraelitov z Egypta. Mnoho pohanských kmeňov z rôznych oblastí sveta oslavovalo v tomto období príchod jari, našich slovanských predkov nevynímajúc.

Prvý jarný deň 20.marec

Astronomicky prvý jarný deň príde 20. marca 2024 presne o 04.07 hodín. To bude ten okamih, kedy Slnko vstúpi do znamenia Barana. Zároveň bude tento deň vychádzať presne na východe a zapadať presne na západe. Deň bude rovnako dlhý ako noc a zatiaľ čo na južnom póle Slnko vyjde, na severnom naopak v rovnakom okamihu zapadne…
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670

6 dôvodov, prečo čítať knihy

„Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť. Nemilovať múdrosť však znamená stať sa hlupákom.“
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670