Prihlásiť

Novoročné predsavzatia

Novoročné predsavzatia sú skvelým spôsobom, ako si stanoviť ciele pre nový rok a zamerať sa na osobný rozvoj či zmeny. Pokiaľ sa rozhodnete nedávať si novoročné predsavzatie, je to v poriadku. Niektorí ľudia preferujú nastavovanie cieľov priebežne s možnosťou meniť svoje plány bez ohľadu na nový rok. Dôležité je mať jasné ciele a stratégie, ktoré vám pomôžu dosiahnuť to, čo si prajete a očakávate.

Ak sa rozhodnete to tento rok predsa len skúsiť, tak vedzte, že dodržanie novoročných predsavzatí môže byť síce náročné, ale existujú stratégie, ako zvýšiť šancu na ich splnenie. Tu je niekoľko tipov:

Špecifikujte ciele: Stanovte si konkrétne a merateľné ciele. Čím sú ciele jasnejšie, tým jednoduchšie je ich sledovať a dosiahnuť.

Rozdeľte si ciele na menšie kroky: rozdelenie veľkých cieľov na menšie úlohy uľahčuje dosahovanie pokroku a udržuje motiváciu.

Vytvorte si plán: urobte si plán, ako dosiahnuť svoje ciele. Pravidelné plánovanie a sledovanie pokroku môžu pomôcť udržať motiváciu.

Buďte realistickí: stanovte si realistické ciele, neklaďte si nereálne očakávania, ktoré by vás mohli demotivovať.

Buďte pružní: buďte otvorení zmenám a upravujte svoje plány podľa aktuálnych potrieb a okolností.

Nájdite si podporu: zdieľajte svoje ciele s rodinou alebo priateľmi. Podpora a zdieľanie skúseností môžu byť silnou motiváciou.

Odmeňte sa: stanovte si odmeny pre dosiahnutie čiastkových cieľov. Odmena môže posilniť motiváciu a posunúť vás vpred.

Nestrácajte vieru: pokiaľ dôjde k neočakávanému zaváhaniu, nevzdávajte sa. Udržujte pozitívny postoj a vráťte sa späť k cieľu.

Ďalšie články z nášho blogu

Príďte sa zabaviť na Otvorenie leta – 1. ročník festivalu CHÂTEAU BELA FEST s 50% zľavou pre SPHERE!

V jedinečnej atmosfére luxusného kaštieľa Château Bela, obklopení krásou a históriou, sa môžete tešiť na večer plný skvelej hudby. Kapela Gladiator, známa svojimi energickými vystúpeniami a hitmi, ktoré milujú generácie fanúšikov, vám prinesie svoje najväčšie hity a novinky. Marián Čekovský, obľúbený spevák, skladateľ a multiinštrumentalista, vás očarí svojou charizmou a jedinečným hudobným štýlom. Gáspár Laci, známy maďarský spevák s výrazným hlasom a pôsobivou prítomnosťou, prinesie do programu špeciálnu dávku emotívnej a vášnivej hudby. Château Bela Fest sa bude konať v sobotu 29. júna 2024 od 18:00 do 23:00 v areáli kaštieľa, v starej jazdiarni Hala Bela.

Vo Sphere oslavujeme 30 rokov

Čas je pojem veľmi relatívny. A aj keď je tou najspravodlivejšou veličinou, pretože nám všetkým odmeriava úplne rovnako, jeho vnímanie rovnaké nie je. Veci príjemné utekajú vždy tak nejako rýchlejšie a tie opačné sa tiahnu ako med. Avšak stačí letmý pohľad do kalendára alebo na hodinky a hneď vieme, na čom sme. A tak úplne presne tiež vieme, že vernostný program Sphere oslávi Slovenskej aj v Českej republike tento rok 30. rokov od svojho založenia.

História golfu

Na otázku, kto vymyslel golf, sa pravdivú a presnú odpoveď asi nedozvieme. O pôvode golfovej hry sa sporí niekoľko národov a zároveň existuje mnoho teórií o začiatkoch tejto hry. Jediné, čo vieme je, že už v stredoveku existovalo v Európe niekoľko hier s palicou a loptičkou. Niektorí historici sa domnievajú, že jednou z hier bola palle-maille. Tá sa hrávala vo francúzskych a talianskych uliciach. Pri tejto hre sa používala palica s paličkou. Cieľom bolo trafiť cieľ, ktorý bol buď na zemi, alebo zavesený pomocou palice s paličkou a drevenéj gule.