Prihlásiť

Nakopnite svoju imunitu

Náš imunitný systém je udatný rytier, ktorý nás chráni pred infekciami – predovšetkým pred vírusmi, baktériami, ďalšími mikróbmi, a to 24 hodín denne. Žiadne pauzy si neberie. Ale my mu jeho prácu občas sťažujeme, či chceme alebo nechceme. Nespíme dostatočne, stresujeme sa v práci, nejeme dostatok kvalitných potravín a množstvo ďalšieho. Asi každý vieme, ako by sme mali žiť, aby sme boli zdraví a fit, ale v každodennom zhone je to niekedy ťažké.

Ako posilniť svoju imunitu bez toho, aby sme sa zodrali z kože?

Spomínané body ako kvalitný spánok, zdravé a vyvážené jedlo, eliminácia stresu a podobne si už asi predstavovať nemusíme. Ale ako mimo týchto vecí pomôcť nášmu záchrancovi s bojom proti chorobám? Odpoveď je, VITAMÍNY. Či už jeme potraviny bohaté na vitamíny a minerály, aj tak nemusíme prijímať dostatočné množstvo, ktoré potrebuje naše telo na správne fungovanie.

Napríklad vitamín D, ktorý je skvelým podporovateľom fungovania imunity, sa v jesennom období ťažko prijíma. Hlavným zdrojom je totiž slnečné žiarenie. A toho na jeseň toľko nie je. Skúste ho doplniť vo forme tabletiek a pridajte tak svoju ruku k boju.

Ďalším pomocníkom je aj vitamín C. Jeho potreba stúpa predovšetkým so zvýšenou stresovou záťažou. Ak je toto váš prípad, siahnite po doplnku stravy. Pokiaľ máte radšej prírodnejšiu alternatívu, skúste zvoliť rakytník. Je dostupný aj vo forme prášku, ktorý je vyrobený zo zomletých bobuliek alebo vo forme sirupu. Rakytník obsahuje veľké množstvo vitamínu C a prispieva tak k prirodzenej obranyschopnosti organizmu.

V neposlednom rade by vám doma nemali chýbať ani superpotraviny. Na trhu je dnes veľké množstvo týchto jedinečných produktov, do ktorých sa radí: kolagén, huby, riasy a rôzne bobule, ktoré sú bohaté na živiny. V rámci podpory imunity môžete siahnuť po Reishi, hlive ústricovej, alebo napríklad Beta Glucane.

Balíček Imunita

Vyskúšajte starostlivo zvolené doplnky stravy pre správne fungovanie imunitného systému so zľavou 15% na e-shope aj v kamenných predajniach.

Beta Glucan 120+

Výživový doplnok vhodný pre každodennú podporu organizmu a dlhodobé užívanie, obsahuje vysokokvalitný a vysokoúčinný beta glucan extrahovaný z čerstvej hlivy ustricovitej v kombinácii s kyselinou listovou a vitamínom D.

Inca Collagen

Inca Collagen je výživový doplnok, ktorý pozitívne ovplyvňuje bunkovú obnovu, regeneráciu a výživu pleti, pokožky, nechtov a vlasov.

Extra Strong Multivitamín

Extra silný GS Extra Strong Multivitamín je vyvinutý podľa najnovších poznatkov vedy a výskumu. Obsahuje 100% vyvážené zloženie vitamínov, minerálov a ďalších aktívnych látok. Navyše obsahuje Strong Komplex – extra dávku vitamínu C, luteín, activin, echinacea – pre maximálnu podporu organizmu.

Ďalšie články z nášho blogu

Veľká noc u starých Slovanov

Myslíte si, že veľkonočné oslavy vznikli až s príchodom kresťanstva? Rozhodne nie, sviatky na začiatku jari sú oveľa staršie ako toto náboženstvo. Každému je asi jasné, že kresťania oslavujú smrť a vzkriesenie Ježiša Krista, málokto však vie, že v tomto období oslavoval aj sám Ježiš – kresťanská Veľká noc sa totiž časovo viac menej prekrýva s židovským sviatkom Pesach, ktorý je pripomienkou vyňatia Izraelitov z Egypta. Mnoho pohanských kmeňov z rôznych oblastí sveta oslavovalo v tomto období príchod jari, našich slovanských predkov nevynímajúc.

Prvý jarný deň 20.marec

Astronomicky prvý jarný deň príde 20. marca 2024 presne o 04.07 hodín. To bude ten okamih, kedy Slnko vstúpi do znamenia Barana. Zároveň bude tento deň vychádzať presne na východe a zapadať presne na západe. Deň bude rovnako dlhý ako noc a zatiaľ čo na južnom póle Slnko vyjde, na severnom naopak v rovnakom okamihu zapadne…
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670

6 dôvodov, prečo čítať knihy

„Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť. Nemilovať múdrosť však znamená stať sa hlupákom.“
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670