Prihlásiť

Medzinárodný deň zásnub

Možno ste to ani nevedeli, ale 2. marec je ustanovený ako Medzinárodný deň zásnub.

Akt zasnúbenia je sľub medzi mužom a ženou o spoločnom vstupe do zväzku manželského, ktorý nie je vynútiteľný a vzniká len na základe skutočných citov k partnerovi. Moment, keď muž pred ženou pokľakne, či už naozaj alebo len pomyselne, a požiada ju o ruku, nepochybne patrí k tým najsilnejším životným momentom. Súčasťou zasnúbenia je prsteň, ktorý žena dostane od svojho nastávajúceho.

Možno sa to môže zdať ľahko prvoplánové. Človek často čaká na vhodný okamih, ale ten nastane iba tak, že si ho sami vytvoríme. Vyberte obľúbenú reštauráciu, miesto či prekvapte svojou drahou odchodom na dovolenku. A požiadajte ju o ruku. Medzinárodný deň zásnub síce nie je tak známy ako napríklad Vianoce, oslava príchodu nového roka či Valentín, ale svoju milú tak možno prekvapíte o to viac.

Ďalšie články z nášho blogu

Príďte sa zabaviť na Otvorenie leta – 1. ročník festivalu CHÂTEAU BELA FEST s 50% zľavou pre SPHERE!

V jedinečnej atmosfére luxusného kaštieľa Château Bela, obklopení krásou a históriou, sa môžete tešiť na večer plný skvelej hudby. Kapela Gladiator, známa svojimi energickými vystúpeniami a hitmi, ktoré milujú generácie fanúšikov, vám prinesie svoje najväčšie hity a novinky. Marián Čekovský, obľúbený spevák, skladateľ a multiinštrumentalista, vás očarí svojou charizmou a jedinečným hudobným štýlom. Gáspár Laci, známy maďarský spevák s výrazným hlasom a pôsobivou prítomnosťou, prinesie do programu špeciálnu dávku emotívnej a vášnivej hudby. Château Bela Fest sa bude konať v sobotu 29. júna 2024 od 18:00 do 23:00 v areáli kaštieľa, v starej jazdiarni Hala Bela.

Vo Sphere oslavujeme 30 rokov

Čas je pojem veľmi relatívny. A aj keď je tou najspravodlivejšou veličinou, pretože nám všetkým odmeriava úplne rovnako, jeho vnímanie rovnaké nie je. Veci príjemné utekajú vždy tak nejako rýchlejšie a tie opačné sa tiahnu ako med. Avšak stačí letmý pohľad do kalendára alebo na hodinky a hneď vieme, na čom sme. A tak úplne presne tiež vieme, že vernostný program Sphere oslávi Slovenskej aj v Českej republike tento rok 30. rokov od svojho založenia.

História golfu

Na otázku, kto vymyslel golf, sa pravdivú a presnú odpoveď asi nedozvieme. O pôvode golfovej hry sa sporí niekoľko národov a zároveň existuje mnoho teórií o začiatkoch tejto hry. Jediné, čo vieme je, že už v stredoveku existovalo v Európe niekoľko hier s palicou a loptičkou. Niektorí historici sa domnievajú, že jednou z hier bola palle-maille. Tá sa hrávala vo francúzskych a talianskych uliciach. Pri tejto hre sa používala palica s paličkou. Cieľom bolo trafiť cieľ, ktorý bol buď na zemi, alebo zavesený pomocou palice s paličkou a drevenéj gule.