Prihlásiť

Medzinárodný deň zásnub

Možno ste to ani nevedeli, ale 2. marec je ustanovený ako Medzinárodný deň zásnub.

Akt zasnúbenia je sľub medzi mužom a ženou o spoločnom vstupe do zväzku manželského, ktorý nie je vynútiteľný a vzniká len na základe skutočných citov k partnerovi. Moment, keď muž pred ženou pokľakne, či už naozaj alebo len pomyselne, a požiada ju o ruku, nepochybne patrí k tým najsilnejším životným momentom. Súčasťou zasnúbenia je prsteň, ktorý žena dostane od svojho nastávajúceho.

Možno sa to môže zdať ľahko prvoplánové. Človek často čaká na vhodný okamih, ale ten nastane iba tak, že si ho sami vytvoríme. Vyberte obľúbenú reštauráciu, miesto či prekvapte svojou drahou odchodom na dovolenku. A požiadajte ju o ruku. Medzinárodný deň zásnub síce nie je tak známy ako napríklad Vianoce, oslava príchodu nového roka či Valentín, ale svoju milú tak možno prekvapíte o to viac.

Ďalšie články z nášho blogu

Jazyková škola VISTA – Ako kvalitní lektori menia váš pokrok v cudzom jazyku 

Výučba cudzích jazykov na kvalitnej jazykovej škole je investícia, ktorá sa mnohonásobne vráti. Je to skvelý spôsob, ako otvoriť dvere do sveta, spoznať nové kultúry a rozšíriť svoje možnosti – či už ide o cestovanie, kariéru alebo osobný rozvoj. Úspech v štúdiu cudzieho jazyka pritom závisí nielen od snahy študenta, ale aj od kvalitného lektora, ktorý dokáže svojich študentov motivovať, nadchnúť ich pre nové výzvy a efektívne ich viesť cestou jazykového vzdelávania.

Spojte príjemné s užitočným a zažite aktívnu dovolenku v Piešťanoch

Pobyt v kúpeľoch nemusí byť len o vyhrievaní sa v bazéne s termálnou vodou či o relaxovaní v bahennom zábale. Hoci aj to má svoje benefity, odpočívať sa dá tiež aktívne. Ideálne bude, ak to spojíte a doprajete celej rodine perfektnú dovolenku v hoteloch Esplanade aleno Thermia Palace na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Každý si tu príde na svoje!

Príďte sa zabaviť na Otvorenie leta – 1. ročník festivalu CHÂTEAU BELA FEST s 50% zľavou pre SPHERE!

V jedinečnej atmosfére luxusného kaštieľa Château Bela, obklopení krásou a históriou, sa môžete tešiť na večer plný skvelej hudby. Kapela Gladiator, známa svojimi energickými vystúpeniami a hitmi, ktoré milujú generácie fanúšikov, vám prinesie svoje najväčšie hity a novinky. Marián Čekovský, obľúbený spevák, skladateľ a multiinštrumentalista, vás očarí svojou charizmou a jedinečným hudobným štýlom. Gáspár Laci, známy maďarský spevák s výrazným hlasom a pôsobivou prítomnosťou, prinesie do programu špeciálnu dávku emotívnej a vášnivej hudby. Château Bela Fest sa bude konať v sobotu 29. júna 2024 od 18:00 do 23:00 v areáli kaštieľa, v starej jazdiarni Hala Bela.