Prihlásiť

5 tipov na čo myslieť pred nástupom do školy

August je v plnom prúde, pomaly začne september a s tým aj nový školský rok. Ďalšia nová príležitosť naučiť sa veľa nového, zlepšovať sa a venovať sa svojim koníčkom. Začína sa preto príprava a hľadanie odložených vecí, pomôcok, či oblečenia z minulého školského roka.

Hrabanie v skrini, triedenie oblečenia, upratovanie pracovného stola alebo vymýšľanie nových receptov čo na desiatu. Často sa stáva, že v taške v sáčku sa nájde ešte stará, nepekne páchnuca a vyzerajúca desiata spred niekoľkých mesiacov. 

Všetci to poznáme. Každý potrebuje energiu do školských dní a preto sa desiata stáva nevyhnutnou. Používate na balenie desiaty sáčky? Je to rýchle a jednoduché, avšak mnohokrát sa desiata spľaští, deformuje a zošmykne pod knihy

Čo je eko, šetrné a dobré spraviť pred nástupom do školy?

  • Základom je recyklovať, t.j. vytriediť si staré veci a dobre si premyslieť čo je už nepoužiteľné a čo sa dá napríklad vyčistiť a opäť používať.
  • Pri nákupe oblečenia sa zamerať skôr na kvalitu výrobku ako kvantitu. Na výrobu 1 kg oblečenia je potrebných 100 až 150 litrov vody. Z tohto dôvodu je lepšie nakupovať kvalitné oblečenie od lokálnych značiek.
  • Pre udržanie čerstvosti, tvaru je šikovné použiť napríklad box na desiatu alebo eko vrecko, ktoré sú zero waste a je možné ich používať opakovane. Vďaka nim bude ľahké a pohodlné si do školy zobrať napríklad aj nakrájané ovocie na doplnenie vitamínov a energie.
  • Pre zdravie je dôležitý aj pitný režim, preto je výhodné vybrať si ekologickú fľašu, úplne bez obsahu škodlivých látok, a zobrať si ľahko so sebou smoothie, vodu, džús…. A ak sa po čase objaví usadenina, ľahko to vyčistíte pomocou sódy bikarbóny s teplou vodou alebo kypriaceho prášku.
  • Mať dobrú náladu, stanoviť si dosiahnuteľné ciele, tešiť sa z maličkostí a každý deň prežiť naplno. 🙂

Navyše s aktivovanou kartou Sphere nakúpite vždy výhodne, so zľavou a zbierate aj body. Neváhajte a využite svoju kartu naplno.

Prajeme veľa úspechov a šťastia v Novom školskom roku! 😉


ZOOT


Bagabaga.sk


moe2

Moe.sk


Ekomarket.sk

Ďalšie články z nášho blogu

Veľká noc u starých Slovanov

Myslíte si, že veľkonočné oslavy vznikli až s príchodom kresťanstva? Rozhodne nie, sviatky na začiatku jari sú oveľa staršie ako toto náboženstvo. Každému je asi jasné, že kresťania oslavujú smrť a vzkriesenie Ježiša Krista, málokto však vie, že v tomto období oslavoval aj sám Ježiš – kresťanská Veľká noc sa totiž časovo viac menej prekrýva s židovským sviatkom Pesach, ktorý je pripomienkou vyňatia Izraelitov z Egypta. Mnoho pohanských kmeňov z rôznych oblastí sveta oslavovalo v tomto období príchod jari, našich slovanských predkov nevynímajúc.

Prvý jarný deň 20.marec

Astronomicky prvý jarný deň príde 20. marca 2024 presne o 04.07 hodín. To bude ten okamih, kedy Slnko vstúpi do znamenia Barana. Zároveň bude tento deň vychádzať presne na východe a zapadať presne na západe. Deň bude rovnako dlhý ako noc a zatiaľ čo na južnom póle Slnko vyjde, na severnom naopak v rovnakom okamihu zapadne…
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670

6 dôvodov, prečo čítať knihy

„Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť. Nemilovať múdrosť však znamená stať sa hlupákom.“
Jan Amos Komenský český barokový spisovateľ, filozof, náboženský spisovateľ, pedagóg, politický spisovateľ a vedecký spisovateľ 1592–1670