Chutný recept na Hovädzí steak z argentínskej sviečkovej
Ak chcete prekvapiť svoju polovičku výborným obedom alebo večerou, máme pre Vás tip - chutný recept na Hovädzí steak z argentínskej sviečkovej podľa šéfkuchára z reštaurácie Pulitzer.
RECEPT:
Hovädzí steak z argentínskej sviečkovej alá Pulitzer (pre 4 osoby)
- 800g hovädzia argentínska sviečková
- 0,5L olej
- 20g bylinky (rozmarín, šalvia, tymián)
- 2 guľôčky nové korenie
- 2ks bobkový list
- 3g hrubá morská soľ
Omáčka:
- 150g dubáky
- 0,5L smotana na varenie
- 60g maslo
- 1g hubové korenie
- 1g soľ
Postup:
Umytú, osušenú a odblanenú sviečkovú si narežeme na cca 200g steaky, takto narezané mäso vložíme do nádoby s olejom spolu s bylinkami a korením. Najlepšie je nechať naložené mäso v chladničke 3-4 dni odležať. Takto pripravenú sviečkovú si ugrilujeme z oboch strán na hrubej morskej soli, z každej strany cca 3-4 min. Ku steaku odporúčame pečené zemiaky s rozmarínom.
Postup (omáčka):
Na masle opečieme dubáky, zalejeme smotanou, necháme prevariť a na konci zjemníme maslom, dochutíme soľou a hubovým korením.
Prajeme vám dobrú chuť!
Recept bol prevzatý z magazínu FREESPHERE, str. 17 prezentácia Pulitzer "10 rokov sme Pulitzer".